December 2018
M T W T F S S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Grecsó Krisztián rendhagyó irodalomórája a KER-ben

Grecsó Krisztián rendhagyó irodalomórája a KER-ben2013.04.24-én iskolánkba látogatott rendhagyó irodalomórát tartani Grecsó Krisztián, József Attila- díjas író. A Szépírók Társaságának szervezésével jött létre ez a nagyszerű találkozó, melyre nemcsak a ceglédi középiskolákból, hanem a környező településekről is érkeztek diákok, érdeklődők.

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer szemtől szemben találkozni fogok egy „igazi” íróval. Az előadás előtti napokban többször láttam, ahogy a plakátot olvasva, egyre több diák érdeklődését kelti fel az esemény. Mindannyian izgatottan vártuk, vajon mitől is lesz rendkívüli ez az irodalomóra? Vajon egy unalmas élettörténetet fogunk hallani, miközben mondogatja, hogy sokat olvassunk, mert az jó?!

Nem. Közel sem ez történt! Ugyan, pályájának göröngyös indulását is hallhattuk, de nem a megszokott módon: tele poénokkal, jó sztorikkal, ironikus visszatekintésekkel a múltjába. Olyan kedves volt, közvetlen, emberi, alázatos. Olyan volt teljesen, mint mi… esendő, botladozó, néha kételkedő, aki nem felejti el honnan indult, és már jól tudja hová tart.

Grecsó Krisztián rendhagyó irodalomórája a KER-benElmesélte a Pletykaanyu keletkezését, és az azt követő bonyodalmakat szülőfalujában, mindezt érdekes, komikus történetekkel tűzdelve. Dőltünk a röhögéstől! Megosztotta velünk érdekes észrevételeit a pletyka és a közösség viszonyáról, valamint gondolatait magáról az irodalomról. Mindenki tanulhatott tőle, hogy mire is jó az irodalom, hogyan szabadítja fel az érzéseinket, hogyan szórakoztat, miért jó és kell sokat olvasni.
Igen érdekes volt végigkövetni, hogyan lett egy „borzalmas szerelmes verseket írogató” gimnazistából korunk egyik legelismertebb írója.

Valóban egy emlékezetes, rendkívüli órán vehettünk részt! Köszönjük a szervezőknek!
 

Kozma Renáta- 12.A osztályos tanuló

Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola

There is no image or category is unpublished or not authorized

Még több információ